Borsos sertésmáj

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • máj
  • füstölt szalonna
  • vaj
  • vöröshagyma
  • zúzott fokhagyma
  • petrezselyem
  • liszt
  • fehérbor
  • paradicsomlé

Elkészítés

A májat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egyik oldalát megtűzdeljük füstölt szalonnával, majd összegöngyöljük, hogy a tűzdelt oldal kerüljön kívülre. Fehér cérnával átkötjük, majd olajban vagy vajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt hagymát, szeletenként egy gerezd zúzott fokhagymát, kicsire vágott füstölt szalonnát és apróra vágott petrezselyem zöldjét. Kevés liszttel megszórva és 1-1 deci fehérborral meglocsolva együtt pároljuk. Végül felengedjük paradicsomlével és összeforraljuk. Forrón tálaljuk és csak tálaláskor sózzuk meg.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.